Je voordelen

5 eenvoudige en onverslijtbare hulpmiddeltjes die je dagelijks leven drastisch veranderen!

Is een van je apparaten aan vervanging toe? Wat als er nu eens een eenvoudig en goedkoop alternatief bestond? 

In enkele decennia tijd heeft de technologie haar weg gevonden naar allerlei voorwerpen die we elke dag gebruiken. Ze mag dan wel nuttig zijn, toch kan ze ook leiden tot defecten, extra energieverbruik en extra kosten. 

Ontdek hieronder 5 voorbeelden van eenvoudige, handige, goedkope en onverwoestbare voorwerpen. Het zijn enkelevaste waarden die je helpen te besparen! En mooi meegenomen: spullen die extra lang meegaan, zijn ook nog eens goed voor het milieu!
 

1. Keukenweegschaal met dynamo

De keukenweegschaal met dynamo is de moderne en duurzame keuze voor je keuken. Ze beschikt over alle traditionele functionaliteiten, maar dan zonder batterijen: 

  • • Wegen tot 1 gram nauwkeurig

  • • Tarrafunctie

  • • Esthetisch ontwerp

  • • Soms zelfs met omschakeling naar andere maateenheden 

 

Het gebruik is eenvoudig: draai gewoon aan de dynamoknop om de nodige elektriciteit op te wekken voor het wegen. De aankoop van zo’n toestel kan soms wat duurder uitvallen, maar dat haal je er snel uit dankzij de uitgespaarde batterijen!

 


 

2. Handgrasmaaier

Is je tuin kleiner dan 600 m²? Wat dacht je dan van een handgrasmaaier? 

Datis een perfect alternatief voor een elektrische grasmaaier: gedaan met die vervelende verlengsnoeren, het lawaai en de pannes, en bovendien bespaar je heel wat energie! 

Ook is het onderhoud van een handgrasmaaier minder ingewikkeld dan dat van een elektrische grasmaaier, en door het spiraalvormige systeem wordt het gras nauwkeurig en uniform gemaaid. 

Daarnaast maakt zo’n grasmaaier geen lawaai, waardoor je om het even wanneer kan maaien, zelfs op zondag: een groot voordeel in de stad!
 


 

3. Roestvrijstalen rasp

Je hebt ze waarschijnlijk al wel eens gezien: een rasp van roestvrij staal met 4 tot 6 zijden en een ergonomische handgreep. 

Ze is heel stabiel en handig, met gaten en mesjes in verschillende maten: ideaal om in een handomdraai kaas, groenten en fruit te raspen en zelfs ingrediënten te snipperen.Je hoeft niets te monteren of demonteren, en je hebt geen elektriciteit nodig! 

Een allesomvattend apparaat dat in vergelijking met een keukenrobot met dezelfde functies veel minder ruimte inneemt.
 


 

4. Manuele hakmolen

Voor het hakken van groenten, kruiden of noten is een manuele hakmolen sneller dan een gewoon mes, en hij neemt ook nog eens minder plaats in dan een keukenrobot. 

Doe gewoon de ingrediënten in de kom, sluit het deksel en trek krachtig aan het koord.Handig en compact: perfect gehakte stukjes in een handomdraai, allemaal zonder elektriciteit. Win tijd én plaats!
 


 

5. Zwitsers zakmes

Iedereen heeft wel al eens van een Zwitsers zakmes gehoord! Met zijn vele ingebouwde functies – scherpe messen, blikopener, schroevendraaier, kurkentrekker en nog veel meer – is deze veelzijdige tool in tal van situaties onmisbaar, of je nu gaat wandelen of gewoon alledaagse klusjes uitvoert. Dankzij het compacte, lichtgewicht ontwerp is het gemakkelijk op te bergen en mee te nemen zodat je het altijd bij je hebt om je uit de nood te helpen!
 


 

Gebruik je ecocheques 

Ben je van plan om je apparaten te vervangen door hulpmiddelen met een eenvoudige technologie? Gebruik dan zeker je ecocheques: bekijk hieralle handelszaken waar ze worden aanvaard.