Terug naar Inhoud Mag'
Travel by Sodexo

All aboard! Dwars door Canada met de trein

The Canadian, een van de laatste transcontinentale treinen, doorkruist Canada van oost naar west, van Toronto naar Vancouver, van de Atlantische naar de Stille Oceaan. Een unieke ervaring en herinneringen voor de rest van je leven …

Denk je bij de naam Canada meteen aan een onmetelijk land, adembenemende landschappen en bruisende steden? Dan heb je het helemaal juist! En dit land doorkruisen aan boord van The Canadian, een van de laatste transcontinentale treinen, is een droom. Je reist 4 dagen en 3 nachten in een comfortabele trein met een attentvolle bediening. Je doet verscheidene legendarische provincies aan terwijl ongelooflijke natuurpracht voor je raam voorbijschuift. In de Panorama-wagon heb je zelfs een 360° uitzicht! Sommige reizigers beleven dit avontuur liever zonder tussenstops. Anderen vinden het zonde om al het moois onderweg links te laten liggen. Vooral omdat het perfect mogelijk is om je reis één of meer dagen te onderbreken.

Etappe 1: van Toronto tot Winnipeg

Hoe boeiend het tumult van een grootstad ook is, we ruilen het graag in voor de onbewogen kalmte van de eindeloze vlakten en velden van de beroemde Prairies, de graanschuur van Canada. Vergeet het flitsende gevoel van een hogesnelheidstrein en laat je zachtjes wiegen terwijl je het landschap bewondert. Wij raden je aan om een eerste tussenstop te maken in Winnipeg, de hoofdstad van Manitoba, pal in het midden van Noord-Amerika. Reis je met vrienden, je gezin of als koppel? Voor iedereen zijn er culturele, sportieve en gastronomische activiteiten in overvloed. Een uitstapje naar de Assiniboine Park Zoo om ijsberen te zien? Een bezoek aan La Fourche, een interactief historisch centrum dat ook het Canadese museum voor de mensenrechten omvat? Een wandeling in de drukke Beurswijk om te shoppen? Al veel te snel is het weer tijd om te vertrekken...

Etappe 2: richting Edmonton

Met zijn 40 festivals per jaar is Edmonton, de hoofdstad van Alberta, de ideale plek voor een cultuurbad. Je vindt er ook de West Edmonton Mall (het grootste winkelcentrum van Noord-Amerika, met het Galaxyland pretpark), het Fort Edmonton Park om de geschiedenis van de pelshandel te ontdekken, het Royal Alberta Museum, dat de grootste collectie insecten ter wereld herbergt, naast de fauna en flora van de provincie ... En dan is er nog het unieke Elk Island nationaal park, op 45 km van Edmonton, waar je bisons, wapiti's, elanden en herten ontmoet.

Etappe 3: De Rockies

Indrukwekkend rijzen ze op achter de ruiten van de trein, die je van de ene naar de andere droombestemming brengt: de Rocky Mountains. Hun scherpe pieken en besneeuwde toppen nodigen uit voor een nadere kennismaking. Hou dus halt in Jasper. Maak er een uitstap naar Lake Louise, wandel op de top van Sulphur Mountain, ontdek de Glacier Walk met zijn onvergetelijke berglandschappen... De ongerepte natuur verrast je aan elk ravijn en iedere waterval. Dit is het echte Canada!

Etappe 4: Vancouver - The End

Je reist nu door British-Columbia en komt aan in Vancouver. In deze multiculturele stad met zijn evenementen, parken, stranden, haven en aangenaam weer voel je je meteen thuis. Met weemoed stap je uit The Canadian en neem je afscheid van je reisgenoten en de speciale, tijdloze sfeer aan boord. Maar... misschien begint je Canadese avontuur nog maar pas!

Je verlangen naar weidse vergezichten en naar de hartelijke, Noord-Amerikaanse sfeer met een unieke Europese touch kan werkelijkheid worden. Vlieg naar Canada met Brussels Airlines, dat er een tiental bestemmingen aandoet. Bepaal eerst waar je het avontuur wil laten starten. Misschien is dat Vancouver of Toronto, zodat je een reis met The Canadian kan maken. Huur daarna een comfortabele camper (wat zij een RV of recreational vehicle noemen) en zet je droomreis voort met Canadream.

Terug naar Inhoud Mag'

Ontdek onze exclusieve wedstrijd !

Ik neem deel

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.