Je voordelen

Alles over de koopkrachtpremie 2023 (Consumption Pass)

Via de koopkrachtpremie (aangeboden in de vorm van Consumption Pass) krijgt je koopkracht een boostHet gaat om een eenmalige nettopremie die je werkgever mag uitreiken door ze op je Sodexo Card te zetten. 

 

NIEUW: Sinds 13/10/23, betaal online met je Consumption Pass

 
Om je koopkrachtpremie ook te kunnen gebruiken als de winkels gesloten zijn, is het nu mogelijk om online te betalen met je Consumption Pass. 
Ter herinnering: de koopkrachtpremie wordt alleen geaccepteerd voor de aankoop van ecologische en/of voedingsproducten.
 

➤ Vergeet niet om online betalen te activeren?

 
Als je nog geen online aankopen hebt gedaan met je Sodexo Card, vergeet dan niet om eerst de optie "online betalen" te activeren op je profiel op www.sodexo4you.be.
 
Hoe pak ik het aan?
 
1. Log in op je profiel
2. Klik op "Profiel en saldo".
3. Klik vervolgens op "Mijn profiel beheren".
4. En tot slot "Mijn kaart beheren".
5. Vink "Online en mobiel" aan.

 

 

➤ Welke webwinkels accepteren de Consumption Pass online?

Om een webwinkel te vinden die de Consumption Pass online accepteert, ga je naar onze pagina "Online betalen" en filter je winkeliers door op "Lunch" en/of "Eco" te klikken.
 

➤ Wat kun je kopen met de koopkrachtpremie?

 
Het aanvaardingsnetwerk van Consumption Pass werd voor de koopkrachtpremie wat aangepast. De Consumption Pass kan je deze keer gebruiken voor de volgende betalingen: 
 
● Je boodschappen (zowel voeding als dranken) 
● Je rekening op restaurant of in de broodjeszaak
● Je ecologische aankopen die duurzaam zijn voor de planeet 
 
De overheid besliste dus dat je dit jaar geen decoratie, meubilair, parfum, boeken, kleding of modeaccessoires ... meer kunt kopen met je koopkrachtpremie. 
Dat wil zeggen dat sommige winkels waar je vorig jaar je Consumption Pass hebt uitgegeven, dit jaar de cheques mogelijk niet meer aanvaarden. 
Andere winkels aanvaarden Consumption Pass nog steeds, maar alleen nog voor ecologische en duurzame artikelen. En niet meer voor het volledige assortiment. Zoals Decathlon, A.S. Adventure, Brico en Fnac. 

 

Waar besteed ik mijn koopkrachtpremie

 

 

➤ Heb je ook Lunch Pass en/of Eco Pass? 

 
Lees dan zeker het volgende:  
 
We hebben conform de voorschriften van de overheid voor de koopkrachtpremie (Consumption Pass) een slim systeem ingevoerd dat bij een betaling met je Sodexo Card automatisch bepaalt in welke volgorde je cheques worden gebruikt. 
 
Als je naast Consumption Pass ook nog Lunch Pass en/of Eco Pass hebt, dan worden je cheques in deze volgorde van je kaart gehaald:  
 
1. Eerst je cheques waarmee je het volledige aankoopbedrag kunt betalen. 
2. Daarna je cheques die eerst vervallen. 
 
Met dit slimme systeem willen we je helpen voorkomen dat je cheques vervallen zodat je nog steeds van je extra koopkracht kan genieten. 
 

 

 

➤ Hoe weet je welke cheques worden uitgegeven? 

 
Ben je van plan om een grote aankoop te doen en wil je er zeker van zijn dat je je koopkrachtpremie (Consumption Pass) daarvoor kunt gebruiken? Dan hebben wij een handige tool voor jou! 
 
Beantwoord gewoon in onze online simulator enkele vragen om te weten te komen in welke volgorde je cheques worden uitgegeven. Na enkele clicks ontdek je al welke cheque door het slimme systeem zal worden geselecteerd. 
 
 
Wil je graag een algemeen overzicht om te weten welke cheque eerst van je kaart wordt gehaald? Dat kan ook via deze pdf. 
 
  
Heb je een vraag over koopkrachtpremie (Consumption Pass)? Raadpleeg dan onze veelgestelde vragen en vind je antwoord.