Je voordelen

Boek een hotel met je ecocheques

Met de zomervakantie in het vooruitzicht heb je misschien wel zin om er even tussenuit te knijpen naar een andere omgeving? Wat dacht je van lokaal toerisme? België heeft een overvloed aan speciale plekjes en schitterende landschappen! Bovendien zijn minder verplaatsingen ook synoniem met een kleinere ecologische impact én mooie besparingen. In dit artikel vind je inspiratie voor tripjes in België waarbij een vakantie in een andere omgeving en duurzaamheid hand in hand gaan.

 

➤ Het label Green Key

Duurzaam toerisme kan en de Green Key is op dat gebied een van de strengste en meest ambitieuze labels: etablissementen met het label moeten zich op verschillende niveaus (werknemers, klanten, administratie, leveranciers ...) inzetten voor allerlei thema’s (water- en energiebesparing, duurzame voeding en mobiliteit, voorkomen en sorteren van afval, ecologische schoonmaakproducten, behoud van de biodiversiteit ...). Kiezen voor een etablissement met het label Green Key is dus je garantie dat er echt wordt gewerkt aan een kleinere ecologische impact van je vakantie. Hier vind je een lijst met locaties die dit label dragen: https://www.green-key.be/

 

 Porta Superia Boutique B&B

Stap door de deur van dit 4-sterrenverblijf en voel je meteen thuis! Porta Superia Boutique B&B verwelkomt je in zijn art-deco herenhuis, op een steenworp afstand van het centrum van Mechelen.

Hier kun je fietsen huren, een table d'hôte boeken of gewoon ontspannen in een van de 5 themakamers. Er is ook een aangename tuin waar je een bezoekje kunt brengen aan de scharrelkippen.

 

➤ Le Dolce By Wyndham (La Hulpe)

Dit wellnesshotel midden in het Zoniënwoud combineert luxe en welzijn met gastronomie. Hier, op enkele kilometers van Brussel, waan je je aan het andere eind van de wereld: dit is de ideale plek om de stad even te vergeten en je lichaam te verwennen. Op de menukaart van het restaurant staan lokale en verse seizoensproducten!

 

➤ Eco Hotel Fevery (Brugge)

Wie een bezoek plant aan het “Venetië van het Noorden” kan terecht in dit kleine familiehotel op enkele minuten wandelen van de Grote Markt. Het telt slechts 10 kamers en zet zich al jarenlang in om zijn milieu-impact te verkleinen: dit is het eerste etablissement in België waaraan in 2009 het Europees Ecolabel toegekend werd, gevolgd door de Green Key in 2010. Het ontbijt wordt samengesteld met lokale bioproducten, het hotel is zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en van maart tot oktober kun je er fietsen huren.

 

➤ Les étangs du Francbois (Walcourt)

Dit domein is bezaaid met allerlei bijzondere accommodaties: een cottage, een lodge, een paalwoning, kampeerplaatsen en zelfs een volledig uitgeruste camper om door Europa te trekken! Door deze groene en vredige plek loopt een rivier waarin je niet alleen kunt zwemmen, maar ook een boottocht maken en vissen. Liefhebbers van elektrische wagens kunnen op dit domein ook gebruikmaken van een laadpaal.

 

➤ Sunparks Kempense Meren Mol

Voor een vakantie met kinderen is Sunparks een vaste waarde: het complex van Meren tussen het groen omvat individuele vakantiewoningen en organiseert allerlei activiteiten zoals suppen en waterfietsen. Dankzij het binnenzwembad, het strand aan het meer, de speeltuinen voor de kinderen, de kinderboerderij en de 2000 km aan fiets- en wandelpaden in de omgeving zal de verveling niet snel toeslaan!

 

➤ L’Auberge de jeunesse de Malmedy

Voor jongeren, natuurliefhebbers en/of toeristen met een beperkt budget is de jeugdherberg Auberge de jeunesse de Malmedy de ideale uitvalsbasis om de Hoge Venen te gaan verkennen. De comfortabele kamers zijn geschikt voor koppels, gezinnen en groepen. Het ontbijt bestaat uit een buffet met verse en lokale seizoensproducten. De herberg beschikt over een fietsenstalling en biedt sportactiviteiten in openlucht aan, zoals boomklimmen en afdalingen met all-terrain scooters.

 

➤ Gebruik je ecocheques

Etablissementen met een Green Key aanvaarden doorgaans ecocheques, dus vergeet ze niet te gebruiken voor je duurzame vakantie. Onze zoekmachine geeft je een volledig overzicht van alle adresjes die de cheques aanvaarden!