Je Voordelen Charlotte

Maak het thuis gezellig met de juiste kerstverlichting!

Hoera, nog maar enkele weken en we mogen de kerstversiering weer bovenhalen … CASA heeft dit jaar schitterende ideeën en helpt je graag om het thuis supergezellig te maken met een mooi verlichtingsassortiment (dat ook nog eens heel voordelig is, dankzij je Eco Pass).


Zonder kerstverlichting zou het maar een saaie en donkere Kerstmis worden. De lichtjes die je in de kerstboom hangt of als tafel- en tuindecoratie gebruikt, verjagen de kille sfeer van de wintermaanden. Ze zijn hartverwarmend en brengen troost. Maar hoe raak je wijs uit al die soorten verlichtingssnoeren en decoratie die je in onze winkels vindt? Om te beginnen moet je weten dat CASA beslist heeft om alleen nog ledlampen te verkopen. Dat is handig, want die koop je met je Sodexo Eco Pass! Al het overige leggen wij je hier stap voor stap uit …
 

Stap 1: hoeveel lichtjes?

Het grootste verschil tussen de diverse soorten lichtsnoeren zit in de afstand tussen de lampjes. Soms staan ze kort bij elkaar (slechts 0,6 cm tussen 2 lampjes), soms ver (tot 10 cm). Hoe meer lampjes in een snoer, hoe sprookjesachtiger het resultaat! Bij clusterverlichting zitten de lampjes bijvoorbeeld heel dicht op elkaar en dat zorgt voor een gezellig, lichtjes rommelig effect. Maar het hangt er natuurlijk vanaf wat je zelf mooi vindt. Een tip: als je heel veel lampjes in je kerstboom hangt, beperk dan het aantal kerstballen en andere decoratie. Anders wordt het al snel te veel.

Stap 2: wit of kleur?

Er bestaat kerstverlichting in alle mogelijke kleuren en maten. Toch kiezen de meeste mensen nog steeds voor traditionele witte lampjes. Bij witte lichtjes hebben je nog de keuze tussen warm en koel wit. Met warm wit creëer je hetzelfde gezellige effect als de klassieke gloeilampjes van vroeger. Maar ook kleurrijke verlichtingssnoeren zijn heel erg geschikt om je interieur in een nostalgisch sfeertje te laten baden.

Stap 3: wees origineel

Klaar, je kerstboom is af, een echt pareltje! Maar waarom zou je het daarbij laten? Bij CASA zijn we ervan overtuigd dat er niets boven kerstlampjes gaat om je interieur verrassend gezellig te maken. Wacht dacht je van lichtjes in een doorschijnende vaas, mooi geschikt in een schaal op het buffet, kunstig gedrapeerd rond je boekenkast of als een loper midden over je tafel? Kijk niet op een snoer meer of minder … Nog een leuk idee voor een extra cosy winters effect: bij CASA vind je lichtsnoeren die eruitzien als een slinger dennentakken.
 

Stap 4: maak het ook buiten gezellig

Echte kerstfanaten versieren hun woning ook aan de buitenkant. Van één enkel lichtsnoer op een terras tot een tuin die volledig in kerstsfeer baadt ... Je kan alle kanten op. Er zijn wel een paar dingen waar je moet op letten. Controleer of het lichtsnoer geschikt is voor buiten en check even waar je stopcontacten zitten, zodat je eventueel een (waterdicht) verlengsnoer kan aanschaffen. Ook handig: sommige van onze lichtsnoeren zijn voorzien van een timer om ze niet de hele dag of de hele nacht te laten branden.

Heb je met CASA en je Sodexo Eco Pass je kerst(boom)verlichting al helemaal in orde gebracht? Fijn, dan hoef je alleen nog maar in een comfortabele zetel te kruipen met een kop warme chocolademelk, om eindeloos te genieten van menige romantische kerstfilm …