Terug naar Inhoud Mag'
Travel by Sodexo

Op Canadese roadtrip in een kampeerwagen

Een kampeerauto is beslist een van de beste vervoermiddelen om Canada te bezoeken met je hele gezin. Bereid je reis voor met onze beste tips.

In een ruime en comfortabele kampeerauto geniet je met volle teugen van dit immense land dat zich rond je ontvouwt, in alle vrijheid om te gaan en te staan waar je wil. Heb je zin in een onvergetelijk avontuur met je gezin, je vrienden of als koppel? Trek eropuit, maar verlies deze punten niet uit het oog ...

Reserveer 6 maanden op voorhand

Als je er op tijd aan begint, kan je profiteren van de beste aanbiedingen. Reserveer minstens 6 maanden op voorhand. Je betaalt dan flink minder en je vermijdt onprettige verrassingen, want dit is ook steeds meer de favoriete manier van reizen van de Canadezen.

Plan op voorhand waar je wil halt houden

Wie vooruitziend is, reserveert ruim op voorhand voor elke tussenstop een plekje op de camping. Vooral als je met je gezin reist, is dit een goed idee, want je kan dan nog kiezen uit de mooiste hoekjes van elke camping, met faciliteiten die je toevoegt volgens je budget. Zit een camping toch al vol of is er geen in de buurt? Dan kan een parking uitkomst bieden. Je kan natuurlijk ook wildkamperen om van de mooiste panorama’s te genieten, bijvoorbeeld op het schiereiland Gaspésie, in de provincie Québec.

Kies het beste seizoen

Trek ernaartoe van midden mei tot midden oktober en denk eraan dat het begin van de Canadese herfst voor kleurrijke taferelen in parken en bossen zorgt. En die periode is ook minder duur dan de zomer.

Controleer je rijbewijs

Om in Canada met een kampeerauto rond te rijden, volstaat een geldig rijbewijs in het land van oorsprong, als het maar in een Latijns lettertype is opgesteld. Zowel de hoofdbestuurders als de extra bestuurder moeten langer dan 12 maanden geleden hun rijbewijs hebben gehaald en ze moeten ouder dan 21 jaar zijn.

Raam je brandstofbudget

Denk eraan dat een kampeerauto tussen 15 en 30 liter benzine per 100 km verbruikt, afhankelijk van het type voertuig, het verkeer, de omstandigheden, … Er zijn allerlei online tools om te berekenen hoeveel kilometers je zal afleggen tussen de plekken die je wil bezoeken. Andere websites en apps helpen je aan de benzineprijs (ongeveer 1 $/l, of zo'n 0,70 €/l).

Blijf 2 dagen op dezelfde plek

Een kampeerauto vraagt een beetje tijd om te installeren als je op de camping aankomt (het terrein verkennen, de auto horizontaal opstellen, verbinden met de afvoer, het water, de stroom, ...). Doe het dus rustig aan en trek voor elke tussenstop minimaal 2 overnachtingen uit. Zo geniet je volop van de rijkdom die het land te bieden heeft. Wanneer en vooral waar wil je eraan beginnen? Wil je de Saint Lawrence volgen? De Rocky Mountains zien? Brokeback Mountain ontdekken, zoals in de gelijknamige film? Canada ontvangt je met open armen ... en uitnodigende wegen.

 

Je verlangen naar weidse vergezichten en naar de hartelijke, Noord-Amerikaanse sfeer met een unieke Europese touch kan werkelijkheid worden. Vlieg naar Canada met Brussels Airlines, dat er een tiental bestemmingen aandoet. Huur er een comfortabele camper (wat zij een RV of recreational vehicle noemen) en laat je droomreis beginnen met Canadream. Tips, aanbiedingen, reisroutes, foto’s, video's, … Alles wat je nodig hebt om je beloftevolle tocht te organiseren vind je op de website.

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.