Terug naar Inhoud Mag'
Travel by Sodexo

Shopping à gogo in Montreal

Waarom zou New York het enige shoppingparadijs zijn? Ook in Montreal kan je alle remmen losgooien! Wij bieden je al een selectie van de beste adressen met het oog op je volgende reis naar Canada!

In Montreal wordt een aardig mondje (Canadees) Frans gesproken. Om je al meteen in de sfeer te brengen, verklappen we je dat zij voor shoppen liever “magasiner” zeggen. Je krijgt daar volop de gelegenheid voor, met als extra’s de sfeer van een grote Noord-Amerikaanse stad, vermengd met het hartelijk onthaal dat zo typisch is voor de provincie Québec.

Beschut tegen regen en wind

Welk weer het in Montreal ook is, -20°C of +30°C, winkelen is er altijd comfortabel. Want in de “ondergrondse stad” loop je het hele jaar in je T-shirt rond. Bijna 2.000 winkels wachten er op je bezoek en deze unieke ondergrondse wereld wordt bediend door 10 metrostations. Je vindt er zelfs 3 musea, waaronder een wassenbeeldenmuseum!

Kilometers aan winkels

De rue Sainte-Catherine, de beroemdste en meestbezochte winkelstraat van Montreal, is nauwelijks … 15 km lang! Mode, interieurinrichting, restaurants, … alles vind je in dit commerciële stadshart, met in de zomer bovendien veel straatanimatie.

Voor de hipste adresjes en boetieks van modeontwerpers en ambachtslui ga je naar het beroemde Plateau: de Mont Royal en het park dat erbij hoort, gonst altijd van de bedrijvigheid. Errond liggen pittoreske straten, zoals de rue Saint-Laurent en de rue Saint-Denis.

Luxeproducten, kunstvoorwerpen en geraffineerde objecten vind je in de rue Bernard en de rue Laurier in de buurt van Mile-End of in de wijk quartier d’Outremont.

De kunstgalerijen en populaire designers voelen zich thuis in de rue Saint-Paul, verscholen in de oude stadswijk Vieux Montréal. Een pareltje! Bovendien herbergt de Marché Bonsecours, één van de mooiste gebouwen van Canada, een vijftiental boetieks van kunstenaars, designers en ambachtslui, met onder andere de winkel van de Raad van Kunstambachten van Québec. De creaties zijn er in elk geval heel origineel. Na je bezoek vind je moeiteloos een maaltijd of snack in een van de talrijke restaurantjes en cafés in de omgeving.

Te veel verleiding

Nog is het lijstje niet afgewerkt: bezoek het Eaton Centre met zijn 5 verdiepingen aan winkels en restaurants, het Complexe Desjardins, het hoogste gebouw van Montreal met ontelbare winkels, eethuizen en evenementen, het hele jaar door, of het Complexe Les Ailes, in het centrum van de stad, een shoppingparadijs over 2 verdiepingen, … Is dit Parijs, Londen of een mall in de Verenigde Staten? Nee, gewoon het centrum van de provincie Québec …

Museumshops voor wonderlijke ontdekkingen

Je vindt er originele cadeaus en trendy souvenirs. Loop dus langs het Museum voor Hedendaagse Kunst, de boekenwinkel van het Museum van Schone Kunsten, het Museum voor archeologie en geschiedenis, … Ideaal om een cultureel bezoek met shopping te verzoenen.

Ook interessant: in heel Montreal vind je talrijke outlets, vintage- en tweedehandswinkels om op interessante koopjes te jagen.

Vlieg met Brussels Airlines naar Montreal voor een onvergetelijke uitstap. Na een probleemloze reis land je in een veilige en gastvrije stad, helemaal anders dan bij ons en toch vertrouwd. Ga je er alleen maar shoppen? Of verken je meteen ook de provincie Québec, misschien in een kampeerauto van Canadream ?

Terug naar Inhoud Mag'

Nog geen lid?

Lid zijn van Sodexo4You biedt je tal van voordelen. Dankzij jouw persoonlijk profiel kan je van verschillende kortingen en exclusieve aanbiedingen genieten. Gebruik jouw Sodexo Card® of een andere Sodexo cheque om je vandaag nog te registreren.